latinica  ћирилица
05/10/2017 |  10:24 | Аутор: РТРС

Мејова не размишља о оставци

Британски премијер Тереза Меј не размишља о оставци упркос проблемима током јучерашњег важног говора на конгресу владајуће Конзервативне странке, саопштено је из Владе.
Тереза Меј - Фото: Screenshot/YouTube
Тереза МејФото: Screenshot/YouTube

"Даунинг стрит: Оставка није на дневном реду", пренијела је телевизија "Скај".

Најмера Мејове да учврсти своју позицију говором о политици коју ће водити у наредном периоду пропала је пошто је говор прекидала због напада кашља, а иза говорнице су отпадала слова њеног политичког слогана.

У једном тренутку, Мејовој је пришао хумориста Сајмон Бродкин и предао јој лажни формулар за раскидање радног односа. Њега је обезбјеђење потом извело из сале.

Би-Би-Си је пренио да десетине посланика у британском парламенту дискутују о могућности да затраже од Мејове да се повуче са функције. Није познато да ли су ови посланици у већини.

Мејова је говорила о "Брегзиту" и представила нове иницијативе, од улагања двије милијарде фунти у градњу 25.000 нових кућа и социјалних домова за изнајмљивање до 2021. године до нацрта закона о ограничавању рачуна за струју и гас.

Мејова је рекла да овим мјерама жели да побољша животни стандард Британаца и да промовише "британски сан".

Бројни министри јавно су похвалили говор, а извор из Владе рекао је да је она касније примила позиве од својих колега који су јој исказали подршку.

Извор: СРНА