latinica  ћирилица
24/10/2017 |  14:14 | Аутор: РТРС

Црнадак: БиХ дио борбе против криминала повезаног са мигрантима

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак рекао је током обраћања на Медитеранској конференцији ОЕБС-а у Палерму да је БиХ саставни дио међународне борбе против свих облика безбједносних пријетњи и организованог криминала повезаног са великим кретањима миграната и избјеглица.
Игор Црнадак - Фото: РТРС
Игор ЦрнадакФото: РТРС

"У овом напору посебно је важно што су у поменуте активности укључене све релевантне институције, агенције и органи на нивоу БиХ, као и на нивоу Републике Српске и Федерације БиХ", рекао је Црнадак.

Он је истакао да су велика кретања миграната и избјеглица важно међународно питање са политичког, безбједносног и економског аспекта, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Црнадак је истакао да је учешће у раду ОЕБС-а од огромног значаја за БиХ, јер се ова организација показала као један од најбољих начина за обезбјеђивање стабилности, сарадње и развоја на цијелом европском континенту.

Он је током обраћања истакао да је БиХ посвећена координисаном и свеобухватном рјешавању проблема везаних за питања миграната и избјеглица, посебно у области безбједности.

Током учешћа на дводневној конференцији, Црнадак се данас састао са високим комесаром за националне мањине ОЕБС-а Ламбертом Заниеријем и са потпредсједником Владе и министром иностраних послова и европских интеграција Молдавије Андрејем Галбуром.

Извор: СРНА