latinica  ћирилица
17/11/2017 |  15:14 | Аутор: РТРС

Бања Дворови: Штрајк прекинут, радници почели са радом

Радници Бање Дворови код Бијељине, након два мјесеца штрајка, почели су са радом, потврдио је Срни предсједник Штрајкачког одбора Зоран Остојић.
Бања Дворови - Фото: РТРС
Бања ДворовиФото: РТРС

Остојић је навео да синдикат ове установе даје пуну подршку новом руководству на челу са Милетом Пејчићем и да је јуче, на збору радника, једногласно донио одлуку о наставку рада јер је испуњен највећи дио њихових захтјева.

"Оснивач је испунио дио услова, исплатио јуче двије плате, а двије ће исплатити до краја године. За преостале три плате које су нам из претходног периода остали дужни, преговараћемо у понедјељак и у наредном периоду. Од данас смо кренули у рад, а пријем пацијената почиње у сриједу, 22. новембра", истакао је Остојић.

Он је нагласио да је најважније да је деблокада рачуна извршена и то што се сада очекује побољшање квалитета услуга и рада у овој здравствено-туристичкој установи.

Остојић је најавио да у Бањи Дворови сутра почиње традиционални Шаховски турнир.

Глухаковић: Министарство и локална власт наћи ће начин да Бањи врате сјај

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић изјавио је данас да ће ресорно министарство, заједно са локалном заједницом, помоћи опоравак Бање Дворови која је била велико богатство Републике Српске.

"Сигуран сам да ћемо, заједно са локалном заједницом, наћи финансијске и материјалне капацитете и ресурсе да се Бања Дворови врати на оно што је била до деведесетих година", рекао је Глухаковић новинарима у Бијељини.

Он је додао да у Бањи мора да се уради добра анализа и да ресурси којима располаже заслужују да се помогне њен опоравак.

Извор: СРНА