latinica  ћирилица
20/01/2018 |  11:48 ⇒ 19:18 | Аутор: РТРС

АО: Ђоковић преко Рамос-Вињоласа до осмине финала

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала Аустралијан опена, пошто је у трећој рунди побиједио Шпанца Алберта Рамос-Вињоласа са 3:0 по сетовима (6:2, 6:3, 6:3). Наредни противник биће му корејски тенисер Хјеон Чунг.
Новак Ђоковић се пласирао у осмину финала Аустралијан опена - Фото: ТАНЈУГ
Новак Ђоковић се пласирао у осмину финала Аустралијан опенаФото: ТАНЈУГ

Новак је још једном показао веома доминантну игру којом је без превише потешкоћа сломио ривала.

У мечу који је трајао два сата и 23 минута, Ђоковић је успјевао да контролише меч и његов темпо, као и да задаје главобоље Шпанцу на разне начине. 

Након почетног одмјеравања снага, Новак је веома брзо појачао темпо и натјерао противника да брани неколико брејк лопти, што је овај и успио. Ипак у шестом гему првог сета Новак долази до првог, да би у осмом дошао до другог брејка и освојио први сет.

Други сет био је најтежа препрека за Новака јер је већ у другом гему тог сета српски тенисер затражио медицински тајм аут, због бола који је осјетио у леђима и нози.

Након кратке паузе Новак је првих неколико поена одмјеравао којим темпом и ритмом може да настави меч, а испоставило се да није било проблема па је Новак успио да направи брејк и други сет приведе крају у своју корист.

До краја меча виђале су се дугачке размјене са основне линије, али је Новак готово увијек након њих излазио на крај као побједник. 

Није се дао Новак деконцентрисати ни након неколико судијских, али и својих грешака, већ је успио да прикупља поене, сервира јако добро када је то било најбитније и забиљежи побједу над 22. најбоље пласираним тенисером свијета.

У осмини финала противник Новака Ђоковића биће корејски тенисер Хјеон Чунг који је био бољи од Александра Зверева са 3:2 у сетовима.

Извор: РТС