latinica  ћирилица
24/01/2018 |  20:31 ⇒ 20:32 | Аутор: РТРС

Одгођена сједница Савјета министара за наредну седмицу

Сједница Савјета министара која је требало да буде одржана сутра, одгођена је за наредну седмицу, саопштено је из Савјета министара.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Сједница је одгођена због учешћа предсједавајућег Савјета министара Дениса Звиздића на посебној сесији под називом "Убрзање дугорочног развоја западног Балкана" у оквиру годишњег састанка Свјетског економског форума у Давосу, те оправданог одсуства неколико министара.

На интернет сајту Савјета министара наведено је да би сједница требало да буде одржана у уторак, 30. јануара у 11.00 часова.

Савјет министара требало би да на тој сједници разматра Информацију о укупним активностима Дирекције за европске интеграције у вези са управљањем процесом европских интеграција.

На дневном реду је и информација о економским трендовима за БиХ за период јануар-септембар 2017. године.

Пред министрима ће се наћи Нацрт закона о електронским комуникацијама.

Биће ријечи и о Нацрту одлуке о ратификацији Споразума између Министарства одбране БиХ и Министарства националне одбране Кине о војној помоћи за БиХ.

Савјет министара размотриће информацију о активностима на успостављању пољопривредног информационог система у БиХ и компонентама система, те Информацију о унапређењу Регистра пољопривредних газдинстава и Регистра клијената у БиХ.

На дневном реду биће и Информација о потреби формирања интерресорне радне групе за израду новог закона о заштити личних података.

Пред министрима ће се наћи нови текст Приједлога ревидираног оквирног документа - Стратегија развоја науке у БиХ за период 2017-2022. година.

Биће ријечи и о прегледу активности донатора у 2016. години.

Извор: Срна