latinica  ћирилица
21/03/2018 |  12:03 | Аутор: РТРС

Подршка мрежи омладинских центара

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић рекла је представницима омладинске организације "Мирантао" из њемачког града Брауншвајга да је ресорно министарство лани издвојило више од 100.000 КМ за пројекте у области мобилности младих и међународне сарадње.
Јасмина Давидовић са представницима  Мирантао из Брауншвајга - Фото: СРНА
Јасмина Давидовић са представницима Мирантао из БрауншвајгаФото: СРНА

Давидовићева је истакла да Министарство породице, омладине и спорта пружа подршку Мрежи омладинских центара Српске и другим омладинским организацијама које раде на промоцији омладинског рада, мобилности младих и међународне сарадње.

"Драго ми је да видим да су млади заинтересовани да упознају различите културе и размјењују искуства, јер је то прави пут за превазилажење предрасуда и изградњу мостова пријатељства", нагласила је Давидовићева.

Давидовићева је са гостима из Њемачке разговарала о раду омладинских организација у тој земљи и сарадњи са организацијама у Републици Српској, саопштено је из Министарства породице, омладине и спорта.

Представници младих из Њемачке су изразили задовољство што ће током боравка у Републици Српској имати прилику да упознају младе у омладинским центрима, виде како функционише омладински сектор и на који начин, у сарадњи са институцијама, ради на превазилажењу проблема са којима се млади сусрећу.

Представници омладинске организације Мирантао бораве у Бањалуци од 19. до 23. марта, у оквиру сарадње са Институтом за развој младих и заједнице "Перпетуум мобиле".

Током боравка у Републици Српској млади из Њемачке посјетиће невладине и омладинске организације, као и општине Србац, Градишка, Лакташи и Мркоњић Град.