latinica  ћирилица
18/05/2018 |  13:25 ⇒ 13:25 | Аутор: СРНА

Херцег: Слање миграната у ХНК- покушај дестабилизације

Из кабинета предсједника Владе Херцеговачко-неретванског кантона саопштили су да покушај довођења већег броја миграната у избјеглички камп Салаковац представља покушај дестабилизације овог кантона, те позвали одговорне институције БиХ да питање боравка миграната рјешавају на уставан и законит начин.
Невенко Херцег - Фото: nezavisne novine
Невенко ХерцегФото: nezavisne novine

"Влада ХНК и град Мостар нису уопште контактирани, нити консултовани о могућем доласку већег броја лица у избјеглички камп у Салаковцу. Стога се поставља питање ко је и на који начин донио одлуку о њиховом упућивању у ХНК", наводи се у саопштењу из кабинета предсједника Владе ХНК Невенка Херцега.

У саопштењу се додаје да је доношење такве одлуке, ма ко да ју је донио, еклатантан примјер неуважавања уставне структуре БиХ и покушај дестабилизације ХНК, те поручује да то неће бити допуштено.

"У том контексту, кантонална тијела безбједности, извршавајући повјерене задатке, дужна су да гарантују безбједност свих грађана кантона и поштивање јавног реда и мира", наводи се у саопштењу.

Из кабинета предсједника Владе ХНК позвали су одговорне институције БиХ да питање боравка миграната рјешавају на уставан и законит начин.

"Саосјећајући са тешком судбином људи који су морали напустити своје домове, изражавамо спремност да, поштујући уставну структуру БиХ, системски и на најприхватљивији начин рјешавамо њихов статус", наводи се у саопштењу.