latinica  ћирилица
18/05/2018 |  14:13 | Аутор: Независне

Ујић демантовао Херцега: На вријеме смо обавијестили Владу ХНК

Слободан Ујић, диркетор Службе за послове са странцима демантовао је Невенка Херцега, премијера ХНК-а казавши да су на вријеме послали обавјештење и да није тачно да нико није контактирао Владу ХНК, да ће мигранти из Сарајева бити данас премјештени из Сарајева у Избјеглички центар Салаковац.
Слободан Ујић, директор Службе за послове са странцима - Фото: Сенссервис
Слободан Ујић, директор Службе за послове са странцимаФото: Сенссервис

То потврђује захтјев за пружање помоћи који је директор Службе за послове са странцима Слободан Ујић упутио Министарству унутрашњих послова ХНК-а.

У том захтјеву је наведено да Служба за послове са странцима проводи одређене активности с МУП-ом Кантона Сарајево на дислокацији илегалних миграната на подручје Мостара, тачније у објекат Министарства за људска права и избјеглице.

"Молим да дана 18. маја 2018. године, у периоду од седам до 17 часова пружите сву неопходну помоћ и подршку на вашем подручју, како би безбједно дислоцирали и извршили смјештај ове категорије миграната на наведену локацију", наведено је у писменом захтјеву.

Ујић је упутио молбу и да у оквиру својих надлежности, МУП ХНК у комуникацији с МУП-ом КС, договори тачан термин преузимања аутобуса на граници надлежности Херцеговачко-неретванског кантона како би мигранте безбједно допратили до избјегличког центра Салаковац.

Захтјев је послан 16. маја и назначен као врло хитан, а потписао га је Слободан Ујић.