latinica  ћирилица
21/06/2018 |  07:40 ⇒ 11:49 | Аутор: СРНА

Малешевић организује пријем за ученике са Косова и Метохије

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић организоваће данас у Бањалуци пријем за ученике са Косова и Метохије који бораве у Републици Српској.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Седми пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске" реализује се од 16. до 23. јуна.

Око 900 дјеце и 80 наставника из 50 српских основних школа из свих српских општина Косова и Метохије-Косовске Митровице, Звечана, Лепосавића, Зубиног Потока, Вучитрна, Србице, Пећи, Клине, Обилића, Косова Поља, Грачанице, Липљана, Штрпца, Новог Брда, Гњилана, Витине и Косовске Каменице гостује код својих вршњака широм Републике Српске.

Пријем за ученике са Косова и Метохије биће уприличен у Административном центру Владе Републике Српске са почетком у 12.00 часова, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић присуствоваће данас у Бањалуци пријему за ученике са Космета који бораве у Српској у оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".

Изјаве за новинаре предвиђене су послије пријема испред конференцијске сале.

Малешевић ће потом данас присуствовати и концерту који ће у Бањалуци бити одржан поводом Свјетског дана музике.

На концерту ће се представити студенти и професори музичког смјера Академије умјетности Универзитета у Бањалуци, саопштено је Министарства.

Свјетски дан музике биће обиљежен већим бројем концерата у Републици Српској.

Концерт у Бањалуци биће одржан у холу Административног центра Владе Српске од 14.00 часова.