latinica  ћирилица
13/08/2018 |  11:22 ⇒ 11:22 | Аутор: РТРС

Организација старјешина ВРС позвала посланике да одбаце Извјештај о Сребреници

Организације старјешина Војске Републике Српске позвала је све посланике да се на сутрашњој ванредној сједници Народне скупштине Републике Српске издигну изнад свакодневне политике и укажу на потребу одбацивања срамног Извјештаја Владе Републике Српске о догађајима у и око Сребренице из 2004. године
Организације старјешина Војске Републике Српске -
Организације старјешина Војске Републике Српске

У саопштењу ове организације се наглашава да је извјештај сачињен под снажним притисцима и уцјенама Високог представника у БиХ Педија Ешдауна и међународних кругова коришћењем низа неаргументованих оптужби Срба и Републике Српске без стварниох доказа и чињеница са терена.

Организација старјешина сматра да је одбацивање овог Извјештаја обавеза и одговорност ове генерације политичара јер је крајње вријеме да се скине омча коју овај документ чини српском народу. Против одбацивања извјештаја већ се изјашњавају бошњачки кругови који настоје грађански рат у БиХ приказати агресијом на БиХ, а Републику Српску геноцидном творевином.

-Позивамо посланике свих партија, да сутра у Народној скупштини безрезервно укажу на штетност срамног Извјештај Владе Републике Српске из 2004. године и затраже од Владе Републике Српске његово поништавање како би се пришло формирању нове независне комисије међународних експерата који ће утврдити стварне чињенице и страдања свих народа у подручју Подриња - наводи се у саопштењу.