latinica  ћирилица
13/08/2018 |  13:17 | Аутор: СРНА

Ђукић: Посланици опозиције учествоваће сутра у скупштинској расправи

Члан Предсједништва ПДП-а Милан Ђукић изјавио је у Бањалуци да ће посланици опозиције активно учествовати у расправи на сутрашњој посебној сједници Народне скупштине Републике Српске на којој би требало да буде ријечи о информацији о извјештају Комисије о догађајима у и око Сребренице од 10. до 19. јула 1995. године и, вјероватно, у складу са тим понудити одређене закључке.
Милан Ђукић - Фото: СРНА
Милан ЂукићФото: СРНА

Он је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да представници опозиције неће данас присуствовати консултацијама код предсједника Републике Српске Милорада Додика, јер није достављен материјал за састанак, нити било какви закључци.

Ђукић је поновио да је за ПДП неприхватљиво стварање трећег ентитета на, како је рекао, штету Републике Српске, њене територијалне цјеловитости и интегритета.

"Општински одбори ПДП-а Модрича, Дервента, Брод, Шамац и Вукосавље одбацују сваку могућност стварања трећег ентитета у БиХ. Против смо политике стварања трећег ентитета на територији Републике Српске и ових општина", поновио је Ђукић.

Према његовом мишљењу, лидер ХДЗ-а Драган Човић добија подршку предсједника Републике Српске за стварање трећег ентитета.

Ђукић сматра да прича о трећем ентитету није случајност, јер Додик, како наводи, о овоме прича у континуитету, а раније је потписао "прудски споразум".

"Функционер СНСД-а Сташа Кошарац учествовао је у изради докумената, с циљем прекрајања Дејтонског мировног споразума и територијалног интегритета Српске. И Нада Тешановић из СНСД-а је на сједници Хрватског народног сабора гласала за Декларацију у којој се спомиње трећи ентитет, што довољно говори о свему", мишљења је Ђукић.