latinica  ћирилица
13/08/2018 |  14:29 ⇒ 14:32 | Аутор: СРНА

Видић: Опозиција покушава да скрене пажњу са властите срамоте

Посланик СНСД-а у парламенту Републике Српске Бојан Видић истакао је да је измишљена прича опозиције о наводном трећем ентитету класична подвала с циљем скретања пажње јавности са њихове срамоте што се поново нису одазвали на позив предсједника Републике Српске на консултације у вези са срманим извјештајем о Сребреници, јер желе да се настави прогон више од 22.000 часних људи, бивших припадника ВРС.
Бојан Видић - Фото: РТРС
Бојан ВидићФото: РТРС

Видић је изјавио Срни да наметањем измишљење теме опозиција покушава и да скрене пажњу са катастрофалног стања у својим редовима.

"Нико до сада нити је тако нешто изјавио, нити је било ко шта потписао из Републике Српске. Република Српска је неупитна, ми не улазимо у то шта ће се дешавати у Федерацији БиХ /ФБиХ/ на релацији Бошњаци-Хрвати, али апсолутно не може доћи у питање ниједан педаљ Републике Српске", поручио је Видић.

Он је констатовао да су ове измишљене приче од опозиције кренуле у суботу, након што су дан раније објављени резултати истраживања јавног који показују да убједљиву подршку у Републици Српској имају кандидати владајуће коалиције за српског члана Предсједништва Милорад Додик и за предсједника Српске Жељка Цвијановић.

Члан Предсједништва ПДП-а Милан Ђукић изјавио је данас да је за ПДП неприхватљиво стварање трећег ентитета на, како је рекао, штету Републике Српске, њене територијалне цјеловитости и интегритета.

"Општински одбори ПДП-а Модрича, Дервента, Брод, Шамац и Вукосавље одбацују сваку могућност стварања трећег ентитета у БиХ. Против смо политике стварања трећег ентитета на територији Републике Српске и ових општина", поновио је Ђукић.