latinica  ћирилица
22/08/2018 |  12:05 ⇒ 13:53 | Аутор: СРНА

Калабић: Опозиција да саопшти додатне чињенице

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Драго Калабић изјавио је данас Срни да би за сазивање посебне скупштинске сједнице о случају трагичног страдања Давида Драгичевића посланици опозиције морали да саопште додатне чињенице на основу којих би била потребна расправа.
Драго Калабић - Фото: РТРС
Драго КалабићФото: РТРС

Коментаришући предају захтјева за сазивање посебне скупштинске сједнице на којој би било ријечи о страдању Давида Драгичевића, Калабић је рекао да то детаљније не може коментарисати све док не види шта је додатни мотив за њихов захтјев за сазивање посебне скупштинске сједнице и да ли располажу још неким информацијама о овом случају.

Он је оцијенио да је овај случај осјетљив и да би био ред да посланици опозиције саопште додатне чињенице ради којих би била потребна скупштинска расправа.

"То не смије бити предизборна прича или скупштинска расправа о истим чињеницама које су изнесене и на посебној сједници када је формиран Анкетни одбор ради сагледавања свих релевантних чињеница у вези са случајем страдања Давида Драгичевића", додао је Калабић, који је био члан овог одбора.

Народна скупштина Републике Српске у мају ове године је на посебној сједници расправљала о трагичном страдању Давида Драгичевића.