latinica  ћирилица
07/09/2018 |  12:28 ⇒ 17:41 | Аутор: РТРС

Васић: У мјесецу кампање не може се десити ништа ново

Политички аналитичар Рајко Васић рекао је данас за РТРС да ће изборна кампања представљати наставак политичких активности вођених протекле четири године.

- Ништа ново у мјесецу кампање не може се десити ни промијенити. Очекујем од СНСД-а да рекапитулира оно што је рађено у проткле четири године, прије свега везано за Републику Српску, јер је то главна тема кампање. Од СДС-а и ПДП-а очекујем да играју на исту карту као протекле четири године. Кроз њихову активност види се да су против трећег ентитета, чиме подржавају Сарајево. Дакле, очекујем ту једну прикривену пробосанску ноту СДС-а и ПДП-а - рекао је Васић.

Васић је истакао да су потпуно различити политички путеви и рејтинзи четворо, како је рекао, најважнијих кандидата- Милорада Додика, Младена Иванића, Жељке Цвијановић и Вукоте Говедарице.

- Иванић има огромно искуство, али искуство нерада, нечињења и једне врсте политичке зрелости и комфора. Додик иза себе има огроман број резултата и у великој је предности - рекао је он.

Васић је навео да, према његовим сазнањима, Цвијановићева има предност у свим изборним јединицама, те да ће се разлика између ње и Говедарице свести на 30.000 гласова.

- У случају кандидата за српског члана Предсједништва БиХ, Милорада Додика и Младена Иванића, та разлика ће бити још већа у корист Додика - нагласио је он.

Васић је рекао да за Савез независних социјалдемократа и његове кандидате нема бојазни, те да би СДС дошао до распуштања и укидања када не би било гласова против СНСД-а.

- Иванић и Говедарица ће да "пливају" на гласовима против Додика. Наша политичка сцена ће још да се креће у постојећем миљеу а за неке, попут њих, ово ће бити опроштајна кампања - истакао је Васић.

Васић је рекао да бирачи треба да обрате пажњу на оно што су кандидати урадили у протекле четири године за Републику Српску, јер се, како је рекао, ради о опстанку и самосталности Српске.