latinica  ћирилица
07/09/2018 |  15:13 | Аутор: СРНА

Додик: Утврдити истину о страдању Давида Драгичевића

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас у Бањалуци да сви желе да што прије буде утврђена истина у случају трагично страдалог Давида Драгичевића, а да највећу одговорност има надлежно тужилаштво.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

"Желим да се дође до истине и од почетка смо били уз Давора Драгичевића са жељом да помогнемо у расвјетљавању догађаја. Ово је болно и сви желимо да истина што прије буде откривена", рекао је новинарима Додик, који је и лидер СНСД-а.

Отац настрадалог младића Давор Драгичевић данас је на озваничењу предизборне кампање СНСД-а дошао носећи натпис "Ко је убио Давида?".

Додик је истакао да није проблем што је дошао Давор Драгичевић, јер је свима циљ да се дође до истине.

"Међутим, овдје се ради о политизацији. Упутићу га да то тражи од надлежног тужилштва, од којег и ми тражимо да ради свој посао. Вјерујем да ће отићи и на митинге осталих политичких партија", додао је Додик.

Он је подсјетио да је изјавио саучешће Давору и да је испоштовао шта год је тражио.

"Тражио је да буде дио тима за истраге, што смо испоштовали. Шта се десило у међувремену - не знам, али је сигурно грешка што мисли да неко овдје то спречава или да је неко са ове стране, као што је било спекулација, у нечему учествовао. Одбацујем сваку могућност те врсте. Волио бих да се то заврши онако како се ради у свим нормалним земљама, односно да тужилаштво уради свој посао", поручио је Додик.

Он је након обраћања новинарима пришао Давору Драгичевићу.