latinica  ћирилица
11/09/2018 |  18:25 | Аутор: СРНА

Шеранић: Активно радимо на остваривању циљева одрживог развоја

Министар науке и технологије Републике Српске Ален Шеранић поручио је данас у Бањалуци на отварању конференције о теми "Циљеви одрживог развоја" да је Влада Српске именовала радну групу и активно ради на остварењу овог плана.
Ален Шеранић - Фото: РТРС
Ален ШеранићФото: РТРС

Он је истакао да је Влада Српске у потпуности посвећена сарадњи са УН и примјени Агенде 2030, саопштено је из Министарства.

Помоћник министра за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Немања Ковачевић рекао је током презентације "Зашто су `Циљеви одрживог развоја` важни за Републику Српску?" да ће ускоро бити усвојен акциони план за спорвођење ових циљева, као и да се очекује укључивање академске заједнице и невладиног сектора на реализацији.

Ковачевић је учеснике овог скупа упознао о досадашњим активностима које су спроведене.

Презентације су одржали и резидентни координатор УН у БиХ Сезин Синаноглу, савјетник из Министарства иностраних послова БиХ Милош Прица и шеф канцеларије Свјетске здравствене организације у БиХ Виктор Олсавски.

Након презентације одржан је и четврти састанак Радне групе за планирање примјене "Циљева одрживог развоја".

Синаноглу је рекла да је данашњи састанак Радне групе коју чине представници институција свих нивоа изузетно значајан како би се наставио рад на остварењу "Циљева одрживог развоја".

"Ово је уједно изузетна прилика да учимо једни од других и заједно осигурамо пуну примјену ових циљева кроз будуће акционе планове", рекла је Синаноглу, захваљујући се домаћину скупа, као и Влади Шведске која финансира програм подршке припреме за примјени Циљева одрживог развоја и ангажовање приватног сектора.