latinica  ћирилица
03/10/2018 |  16:50 ⇒ 18:55 | Аутор: СРНА

Тубак: Говедарица кукавички крије своју везу са Радићем

Крајње је кукавички наступ предсједника СДС-а Вукоте Говедарице у којем активисту те странке Александра Радића из Челница назива "извјесним" и покушај заметања трага њихове повезаности тврдњом да је то непознати члан СДС-а који се случајно фотографисао са њим и његовим сарадницима, истакао је бивши предсједник Општинског одбора СДС-а Челинац Горан Тубак.
Вукота и Радић - Фото: РТРС
Вукота и РадићФото: РТРС

"Није он за њих никакав `извјесни Радић` него њихов главни сарадник послије моје смјене са којим су вршили комуникацију и рад на терену", рекао је Тубак Срни.

Он је додао да је помињање његовог имена на конференцији за новинаре коју су одржали Говедарица и остали лидери Савеза за промјене чиста клевета.

"Говедарица је, замећући траг своје везе са Радићем, изјавио да сам га ја учланио у партију, а добро зна да су се појавиле нове чланске карте приликом ревизије чланства и да смо се сви 2015. године морали поново учланити у СДС. У то вријеме сам био предсједник Општинског одбора СДС-а Челинац. Радић је био члан СДС-а и прије и послије мене", појаснио је Тубак.

Он је додао да су прије тога чланске карте личиле на здравствене књижице, а данас су пластифициране као личне карте.

"Чланске карте пролазе процедуру у Секретаријату, штампају се и на крају их потписује пресједник СДС-а", истакао је Тубак.

Он је подсјетио да га је Говедарица смијенио са позиције предсједника СДС-а у Челинцу, распустивши цијели Општински одбор слањем писма путем ерлектронске поште.

"Говедарица лаже да је приликом мог избацивања из странке Предсједништво СДС-а гласало за искључење. Он је сам донио ту одлуку, што није по Статуту странке, јер уопште није ни било на дневном реду. Позивам Говедарицу на полиграф или јавно сучељавање, а моје тврдње је лако провјерити", рекао је Тубак.

Према његовим ријечима, још је могуће провјерити и против кога је писао Радић и са ким је сарађивао.

"Његов профил на `Фејсбуку` још није обрисан. Послије распуштања Општинског одбора Драган Мектић је именован за повјереника, који је именовао повјереништво, односно предсједништво од двадесетак људи. Међу њима је и `извјесни` Радић", навео је Тубак и додао да је био принуђен да се огласи у вези са случајем "Радић" због покушаја Говедарице да њега криминализује.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је јуче на конференцији за новинаре у Бањалуци да је Радић ухапшен због сумње да је 31. марта испалио "зољу" на зграду концерна "Аграм" у бањалучком насељу Борик.

Лукач је истакао да се тим терористичким актом жељело показати да се полиција не може носити са безбједносним изазовима у Републици, а да је крајњи циљ било стицање политичке користи уочи општих избора.

Повезане вијести:
Притвор осумњиченом за испаљивање зоље у Бањалуци