latinica  ћирилица
05/10/2018 |  12:01 ⇒ 15:50 | Аутор: Агенције

"АББА не дозвољава да се њена музика користи у политичке сврхе" (ВИДЕО)

Иако шведске поп-звијезде нису коментарисале коришћење њихове пјесме за "наступ" Терезе Меј, неки корисници Твитера пронашли ријечи упозорења које је Андерсон упутио Данској народној партији када је она на својим митинзима користила њихову песму "Mama Mia".
Плес Терезе Меј на конференцији Конзервативне странке - Фото: AFP
Плес Терезе Меј на конференцији Конзервативне странкеФото: AFP

Дан након што је британска премијерка Тереза Меј ушетала на конференцију Конзервативне странке плешући уз звуке пјесме "Dancing Queen" групе АББА, на друштвеним мрежама освануо је цитат некадашњег члана групе Бенија Андерсона из 2010. који је изјавио да ова музичка група никада не дозвољава се њихова музика користи у политичке сврхе.

Иако шведске поп-звијезде нису коментарисале коришћење њихове песме за "наступ" Терезе Меј, неки корисници Твитера пронашли су ријечи упозорења које је Андерсон упутио Данској народној партији када је она на својим митинзима користила њихову песму "Маmma Mia".

"АББА никада не дозвољава да се музика бенда користи у политичком контексту. То смо рекли Данској народној партији", рекао је Андерсен својевремено за ББЦ. Он је тада критиковао партију и зато што су промијенили текст.

"Као прво, не можете једноставно да мијењате текст према сопственом нахођењу, а друго, желимо да схвате да апсолутно нисмо заинтересовани да подржавамо њихову партију", закључио је Андерсен.