latinica  ћирилица
21/02/2019 |  17:45 ⇒ 17:47 | Аутор: СРНА

Без сагласности о расподјели прихода

Чланови Управног одбора Управе за индиректно опорезивање БиХ нису данас постигли сагласност о начину рјешавања проблема у вези са извршењем пресуде Суда БиХ у корист Републике Српске према којој је Управа дужна да исплати 15 милиона КМ главнице уз припадајућу камату због непостојања одлука о поравнањима у 2009. и 2010. години.
Управни одбор Управе за индиректно опорезивање - Фото: СРНА
Управни одбор Управе за индиректно опорезивањеФото: СРНА

На данашњој сједници Управног одбора УИО БиХ у Мостару није било сагласности међу ентитетским представницима за подршку одлукама које се односе на привремена поравнања за протекле године, али и за 2018. годину.

Није усвојена ни одлука о утврђивању привремених коефицијената за расподјелу средстава за период јануар-март ове године, саопштено је из УИО БиХ.

Управни одбор УИО БиХ одлучио је да Нацрт измјена и допуна Закона о поступку индиректног опорезивања БиХ буде дорађен у складу са изнесеним примједбама и да се о томе одлучује на идућој сједници.

На иницијативу послодаваца у БиХ данас је разматран и приједлог Правилника о измјенама и допунама Правилника о примјени Закона о ПДВ-у, али није било довољно гласова како би овај подзаконски акт био измијењен.

На данашњој сједници разматрана је информација о стању и активностима УИО БиХ за посљедњи квартал 2018. године у којој се наводе подаци о повећању прихода од ПДВ-а, као и од принудне наплате.