latinica  ћирилица
10/04/2019 |  17:07 ⇒ 20:23 | Аутор: РТРС

Теслић: Маркочевић дужност преузео, али на посао не може

Новоименовани потпредсједник Скупштине општине Теслић Предраг Маркочевић преузео је дужност, али на посао није могао, јер је остао без канцеларије. За такво стање оптужује начелника Теслића, који тврди да није спорна канцеларија, већ Маркочевићево именовање.

Без проблема нови потпредсједник Скупштине општине Теслић преузео је дужност од свог претходника, али га је први дан на послу дочекало изненађење. На вратима просторије, коју је бивши потпредсјеник користио седам година, освануо је натпис "Канцеларија за грађанска питања", па је Маркочевић остао испред закључаних врата.

- Веома непријатно сам изненађен и као борац и као РВИ и као један од четири функционера скупштине. Осјећам се понижено, да ми у мојој општини неко забрањује да нормално радим, као легално изабран представник - истиче Предраг Маркочевић.

Није спорна канцеларија, већ разрјешења и именовања, тврди начелник Милан Миличевић.

- Било је досада три или четири именовања и разрјешења потпредсједника скупштине. Сва су пала на суду, пресуде постоје, и ова сад се обустављају од извршења до окончања судског спора - истиче Миличевић. 

Мишо Стојановић, члан Комисије за примопредају, истиче да је проблем у начелнику.

- Сматрамо да је проблем то што новоизабрани потпредсјеник није по вољи актуелног начелника, као што је било и у претходном периоду за одређена кадровска рјешења - каже он.

Званично, каже Миличевић, нико није тражио канцеларију за потпредсједника, а то, каже, и није у његовој, већ у надлежности предсједника Скупштине општине и стручне службе.

- Наравно, никад није ни слат званичан захтјев за канцеларију било ком функционеру скупштине или локалне управе, тако да не сматрам да је неопходно, али ако буде, захтјев ће бити послат - тврди Мирољуб Летић, предсједник СО Теслић.

Ово је продубило јаз између извршне и законодавне власти у Теслићу, који је кулминирао на референдуму, изгласавањем повјерења актуелном начелнику.

Док у скупштинској већини рјешење виде у томе да свако од надлежних ради свој посао, начелник излаз види у распуштању локалног парламента.