latinica  ћирилица
11/04/2019 |  13:10 ⇒ 13:14 | Аутор: РТРС

ГО Демос Требиње: Иницијативе за бројнију породицу и останак младих

Приоритетно запошљавање најбољих средњошколаца и студената, установљење звања мајка и измјене Закона о дјечијој заштити – иницијативе су Градског одбора Демос Требиње које ће, како кажу, у циљу заустављања одласка младих из Требиња и подршке биолошког опстанка српског народа на нашим просторима, званично бити упућене Граду Требињу и Народној скупштини Републике Српске.
Демос - Фото: РТРС
ДемосФото: РТРС

На адресу градске управе биће послата иницијатива о приоритетном запошљавању најбољих средњошколаца и студената због све већег одлива младих из нашег града, саопштио је на конференцији за новинаре Славиша Јанковић, предсједник требињског Демос-а.

Јанковић је навео је да ће се Народној скупштини Републике Српске доставити иницијатива о законском установљењу звања мајка, по којем би мајка која има четворо и више дјеце имала право на просјечни лични доходак, те да свако дијете остварује право на дјечији додатак.

Градски одбор Демос Требиње упутиће и иницијату за измјене постојећег Закона о дјечијој заштити Републике Српске.

Измјене се, прецизирају у овом одбору, односе на члан 18, по којем право на дјечији додатак има другорођено, треће и четврто дијете у породици.

Истичу да ће Демос упутити НСРС и иницијативу да се измијени и члан 36, којим су, за сада, пронаталитетна издвајања Владе Републике Српске односе на треће и четврторођену дјецу.

- Нашим приједлогом овим чланом била би обухваћена сва новорођенчад. Ово су све иницијативе за биолошки опстанак нашег народа, против исељавања, за живот достојан сваког човјека - поручују из требињског Демос-а.