latinica  ћирилица
26/04/2019 |  10:42 ⇒ 11:57 | Аутор: РТРС

Састанак Додика са папом Фрањом: Предсједавајућег Предсједништва дочекала свечана гарда (ФОТО)

У Ватикану је у току састанак предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика са папом Фрањом.
Почасна гарда (Фото:АТВ) -
Почасна гарда (Фото:АТВ)

Пред састанак Додика и папе Фрање у средишту Рима постројена је и гарда која је дочекала српског члана и предсједвајућег Предсједништва БиХ, јавља репортер РТРС-а

У пратњи Милорада Додика је и предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Састанак ће трајати 45 минута, иако је обичај да састанци са поглаваром Римокатоличке цркве трају 20 минута, сазнаје РТРС.

РТРС сазнаје да ће након састанка бити одржан и билатерални разговор са државним секретаром Свете столице, кардиналом Пјетром Паролином. И тај састанак ће трајати 45 минута.

Почасна гарда (Фото: АТВ)

Додик је раније најавио да ће током званичне посјете Ватикану покушати да објасни папи Фрањи какве су злочине усташе учиниле Србима у Другом свјетском рату и потребу да се то тако представи у свијету.

Почасна гарда (Фото: АТВ)

Он је рекао да ће папу обавијестити и о планираној градњи монументалног спомен-парка јасеновачким жртвама у Доњој Градини, те да је то заједнички пројекат Српске и Србије. Током посјете ће, каже, бити разговарано о односу БиХ и Ватикана, али о дешавањима у свијету, попут терористичког напада на Новом Зеланду, јер и сам папа Фрањо снажно промовише сарадњу и мир.