latinica  ћирилица
26/04/2019 |  12:28 | Аутор: СРНА

Путин: Реаговати на протекционизам

Међународна заједница треба да реагује на примјере протекционизма, а једну његову форму представљају нелегитимне једностране санкције, рекао је руски предсједник Владимир Путин на форуму "Појас и пут" у Пекингу.
Владимир Путин (Фото: kremlin.ru) -
Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

- Важно је да се развије ефикасан одговор на ризике од фрагментације политичког, економског и технолошког простора, на растући протекционизам у његовом наопаснијем облику честог кориштења нелегитимних једностраних рестрикција које се усвајају уз заобилажење Савјета безбједности УН или, што је још горе, у облику трговинских ратова - рекао је Путин.

Он је додао да међународна заједница треба да сарађује да би превазишла пријетње попут успоравања глобалног економског раста, разлике у развоју међу различитим државама и технолошке заосталости.

- Рекао сам много пута и желим да поновим да те негативне тенденције креирају основу за тероризам, екстремизам и нелегалну миграцију и стоје иза поновног подстицања старих и покретања нових регионалних сукоба - нагласио је руски предсједник.

Путин је додао да подручје евроазије може да постане примјер развоја свекупуне позитивне агенде за рјешавање поменутих и осталих проблема.