latinica  ћирилица
26/04/2019 |  12:47 | Аутор: СРНА

Радмановић пожелио вјерницима да дочекају Васкрс у породичној срећи

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић свим вјерницима православне вјере пожелио је да Васкрс дочекају у добром здрављу, духовном миру и породичној срећи у својим домовима.
Небојша Радмановић - Фото: РТРС
Небојша РадмановићФото: РТРС

Радмановић је честитао Васкрс Његовој светости патријарху српском Иринеју, митрополитима, епископима, свештенству, монаштву, у Христу ђаконству и цјелокупном православном народу српском.

- Нека празник Христовог васкрсења покаже пут свим Србима и другим православним вјерницима у превладавању постојећих друштвених тешкоћа, и буде наша нада, и морална снага на том путу за успоставу духовног јединства и заједничког повјерења и разумијевања са другим људима и народима на овим просторима у интересу свеопштег напретка у будућности - истиче се у Радмановићевој честитки.

Уз подсјећање да је у православној традицији Васкрс симбол побједе живота над смрћу, добра над злом, правде над неправдом, врлине над гријехом, вјечности над пролазношћу, вјере над ништавилом, будућности над прошлошћу, спасења над пропашћу, Радмановић је Васкрс честитао традиционалним поздравом - "Христос васкрсе!".