latinica  ћирилица
19/05/2019 |  17:46 ⇒ 18:21 | Аутор: СРНА

Влада КС се извинила грађанима због нетачне информације о скрнављењу спомен-парка

Влада Кантона Сарајево извинила се грађанима због нетачне информације да су вандали оскрнавили Спомен-парк Враца, коју је раније објавила.
Враца  (Фото: Влада КС) -
Враца (Фото: Влада КС)

Након објављивања нетачне информације, на Спомен-парк Враца је отишао кантонални министар комуналне привреде и инфраструктуре Срђан Мандић, који се увјерио да је ова информација нетачна, преноси портал Кликс.

- На бази информације из Градске управе о скрнављењу на Спомен-парку Враца, дошао сам и увјерио се да је информација, срећом, нетачна. С патролом полиције сам се увјерио да је стање онакво како смо га оставили 9. маја, када смо објавили крај прве фазе обнове. Извињавам се свима које је ова дезинформација узнемирила - рекао је Мандић.

Влада Кантона Сарајево јутрос је објавила пост на својој Фејсбук страници у којем информише грађане о скрнављењу и увредљивим графитима на Спомен-парку Враца.

Спомен-парк Враца је комплекс посвећен палим борцима НОБ-а и жртвама фашизма страдалим у Сарајеву од 1941. до 1945. године.

Налази се на мјесту масовног стратишта на коме су усташе за вријеме Другог свјетског рата стрељале 11.000 Сарајлија, међу којима највише Јевреја и Срба, а међу сахрањеним усташким жртвама је велики број беба и дјеце млађе од пет година.