latinica  ћирилица
08/06/2019 |  13:29 | Аутор: СРНА

Стефановић: Полицајци из Србије трагају за страдалим туристима

МУП Србије ангажовао је пет спасилачких чамаца и 30 ронилаца Жандармерије и припадника Управе граничне полиције који свакодневно врше претрагу Дунава на територији Србије с циљем евентуалног проналаска страдалих јужнокорејских држављана у несрећи на Дунаву у Будимпешти 19. маја, изјавио министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић.
Небојша Стефановић (Фото: Н1) -
Небојша Стефановић (Фото: Н1)

Он је на састанку са јужнокорејским министром спољних послова Ганг Гјонг-хва истакао да је са овом потрагом упознато и локално становништво како би помогло и подијелило информације са полицијом, уколико уоче неко тијело, саопштено је из МУП-а Србије.

Стефановић је упознао јужнокорејску министарку и са аргументима Србије који недвосмислено указују зашто самопроглашено Косово не може постати члан Интерпола.

Он је навео да је тај захтјев у супротности са основним правилима Интерпола и да доводи до политизације ове професионалне полицијске организације.

Министар спољних послова Републике Кореје Ганг Гјонг-хва захвалила се на помоћи коју Србија пружа након трагичног догађаја у Будимпешти и истакла да ће они знати да цијене све што српска полиција ради у потрази за страдалима.