latinica  ћирилица
05/07/2019 |  18:09 ⇒ 18:11 | Аутор: СРНА

Петрово: Пријем за репрезентативце Србије у сједећој одбојци

Начелник општине Петрово Озрен Петковић примио је чланове репрезентације Србије у сједећој одбојци, међу којима је већина играча из Републике Српске, а који се у Петрову припремају за предстојеће Европско првенство у Будимпешти.
Озрен Петковић са репрезентативцима Србије у сједећој одбојци - Фото: СРНА
Озрен Петковић са репрезентативцима Србије у сједећој одбојциФото: СРНА

Петковић је током пријема истакао да је за ову локалну заједницу велика част да угости спортисте, саопштено је из општинске управе Петрово.

- Заиста је привилегија и задовољство имати ове момке на припремама на својој територији. Претпостављам да смо били добри домаћини први пут и да су се зато поново вратили овдје, а ми ћемо им поново изаћи у сусрет, колико год је то у нашој моћи - рекао је Петковић.

Капитен репрезентације Стеван Црнобрња подсјетио је да су други пут на припремама у Петрову.

- Овдје смо други пут, јер смо се и за претходно Европско првенство припремали управо у Петрову. Јако смо задовољни условима које имамо, а одлично је и гостопримство - рекао је Црнобрња.

Директор ове репрезентације Слободан Јовандић истакао је да је план улазак у четвртфинале Европског првенства и нагласио да је и овај пут изостала значајнија подршка ресорних министарстава Србије и Републике Српске.

- Уколико нам се отвори прилика да заиграмо и у финалу првенства то би био изванредан успјех за ову младу репрезентацију, за коју имамо велике планове. Али, у томе свему треба да учествују и Република Српска и Србија - нагласио је Јовандић.

Јовандић очекује да ће резултати које постигну у наредном периоду скренути пажњу на ову категорију људи који су сигурно заслужили да добију сва средства и услове да би остварили врхунске резултате.

Репрезентација ће у Петрову боравити до четвртка, 11. јула, након чега слиједи одлазак на првенство Европе које ће бити одржано у Будимпешти од 15. до 21. јула.

Репрезентације Србије такмичиће се у групи са Мађарском, Украјином, Њемачком, Литванијом и Латвијом.