latinica  ћирилица
05/07/2019 |  20:22 ⇒ 20:39 | Аутор: СРНА

Одбојкаши Србије на припремама на Палама

Мушка сениорска одбојкашка репрезентација Србије стигла је на Пале, гдје ће боравити до 15. јула у оквиру припрема за турнир "Ц" групе интерконтиненталних квалификација за Олимпијске игре 2020. године.
Мушка сениорска одбојкашка репрезентација Србије, Пале - Фото: СРНА
Мушка сениорска одбојкашка репрезентација Србије, ПалеФото: СРНА

Одбојкаши Србије квалификације ће одиграти од 9. до 11. августа у Барију у Италији.

Селектор репрезентације Србије Никола Грбић рекао је да им је план да током боравка на Палама направе базу припрема која ће им послије требати за квалификациони турнир и за Европско првенство.

- Важно је направити ту базу у физичком и техничком смислу која ће им помоћи да изнесу све што је најважније. Овде је лепо, људи нас срдачно дочекују, а услови су одлични - од терена, хотела, реквизита и пружају све што нам треба. То је примарни мотив нашег доласка - истакао је Грбић.

Репрезентативац Србије Марко Подрашчанин изразио је задовољство што већ трећи пут бораве на Палама, истичући да је гостопримство на високом нивоу.

Директор Културно-спортског центра "Пале" Мирослав Симовић рекао је да су поносни што су на Пале стигле мушка и женска одбојкашка репрезентација Србије.

Симовић је нагласио да су им обезбиједили максималне услове у дворани "Пеки" и изрази наду да ће бити настављен континуитет њихових долазака.

Сениорска репрезентација Србије тренираће у Спортско-пословном центру "Пеки", гдје ће се припремати и за Европско првенство које ће бити одржано од 12. до 29. септембра у Словенији, Белгији, Холандији и Француској.

На досадашњих 29 шампионата Европе, одбојкаши Србије су учествовали на 25 и освојили 10 медаља и то двије златне, једну сребрену и седам бронзаних.

Од када се Србија осамосталила 2006. године, на европским првенствима освојене су једна златна и три бронзане медаље.