latinica  ћирилица
11/07/2019 |  16:30 ⇒ 16:30 | Аутор: СРНА

Путин: Спремни смо на било какву врсту разговора

Москва је спремна на било какву врсту разговора са Украјином, али неопходно је да буде формирана нова администрација у Кијеву, рекао је данас руски предсједник Владимир Путин.
Владимир Путин  (Фото: PriScr/youtube.com) -
Владимир Путин (Фото: PriScr/youtube.com)

- Никад нисмо одбијали ниједну врсту разговора, укључујући и проширење Нормандијског процеса - рекао је Путин, одговарајући на новинарско питање о иницијативи украјинског предсједника Владимира Зеленског да се одржи састанак у којем ће учествовати лидери САД, Велике Британије, Француске и Њемачке.

Према Путиновим ријечима, прво је неопходно извршити темељне припреме за самит Нормандијског процеса, потом биће једино могуће разговати о разним темама након формирања нове украјинске администрације и да, као посљедње, не зна како ће реаговати остали учесници Нормандијске четворке.

Руски лидер је подсјетио да ће британски премијер Тереза Меј ускоро отићи са функције и да се не зна да ли ће она прихватити такву позивницу, али да није познато ни реаговање САД, Њемачке и Француске.

Он је додао да Москва никада није одбила градњу контакта који је разуман, тако да би иницијатива Зеленског могла бити занимљива.

Украјински предсједник је прије неколико дана сугерисао да би могао да се сретне са руским лидером у Минску уз посредовање САД, Велике Британије, Њемачке и Француске.

Зеленски је изразио увјерење да би предсједнику Бјелорусије Александру Лукашенку било драго да им буде домаћин у Минску.