latinica  ћирилица
16/07/2019 |  17:36 | Аутор: СРНА

Тимотија: Поражавајућа одлука Суда БиХ о ослобађању кривице Сејдића

Предсједник Републичког одбора дјеце/потомака погинулих бораца Горан Тимотија оцијенио је поражавајућом данашњу одлуку Суда БиХ којом је некадашњег команданта Прве вишеградске бригаде такозване Армије БиХ Ахмета Сејдића ослободио кривице за нечовјечно поступање према цивилима и ратним заробљеницима српске националности у Рудом и Горажду.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Суд и Тужилаштво БиХФото: РТРС

Тимотија каже да су посљедњем рату у БиХ над припадницима српског народа почињени злочини, али да се види шта правосуђе и Суд БиХ раде Србима.

- Ослобађа кривце, а самим тим преживјеле цивилне жртве рата ниподаштава. Као што се иначе ради, све се своди на то да се креира прича да су Срби били злочинци, односно агресори. А како ће Срби бити агресори када су само бранили своја огњишта, кад знамо да је знатан број цивила погинуо у протеклом рату, као и дјеце - рекао је Срни Тимотија, који је и предсједник Организације породица погинулих бораца и несталих цивила општине Трново.

Суд БиХ ослободио је некадашњег команданта Прве вишеградске бригаде такозване Армије БиХ Ахмета Сејдића кривице за нечовјечно поступање према цивилима и ратним заробљеницима српске националности у Рудом и Горажду.

Сејдић је неправоснажном пресудом ослобођен кривице по 11 тачака за нечовјечно поступање према цивилима српске националности, као и ратним заробљеницима, припадницима Војске Републике Српске у периоду од јула 1992. до фебруара 1993. године.