latinica  ћирилица
16/07/2019 |  18:20 ⇒ 18:50 | Аутор: СРНА

Изгласан званичан став БиХ о изградњи Пељешког моста

Предсједништво БиХ усвојило је на данашњој сједници са два гласа "за" и једним против закључак о званичном ставу БиХ у вези са наставком изградње моста Комарна-Пељешац.
Предсједништво БиХ - Фото: РТРС
Предсједништво БиХФото: РТРС

Из Предсједништва БиХ саопштено је да су за закључак гласали чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Шефик Џаферовић, а да је против гласао предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Додик је најавио покретање питања виталног ентитетског интереса у складу са роковима прописаним Уставом и Пословником о раду Предсједништва БиХ.

Предсједништво БиХ усвојило је закључак о рјешавању питања мигрантске кризе у БиХ и констатовало да БиХ неће бити база за смјештај миграната.

Констатовано је и да Савјет министара у техничком мандату, ни на поновљени захтјев Предсједништва БиХ, није доставио свеобухватан и детаљан план конкретних мјера и активности које је потребно предузети ради рјешавања проблема мигрантске кризе.

Предсједништво БиХ констатује да је оваквим поступцима дошло до усложњавања ситуације са мигрантима.

У саопштењу се наводи да ће Предсједништво покренути разговоре са надлежним органима Србије и Црне Горе с циљем рјешавања питања илегалних миграција.

Предсједништво БиХ позива надлежне нивое власти да се активно укључе и помогну у рјешавању питања миграната у Унско-санском кантону.