latinica  ћирилица
16/07/2019 |  18:53 ⇒ 18:57 | Аутор: СРНА

Напредак сарадње Савезничких снага и БиХ

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, чланови Предсједништва Жељко Комшић и Шефик Џаферовић и врховни командант Савезничких снага за Европу Тод Волтерс констатовали су данас да је постигнут напредак сарадње Савезничких снага и БиХ у областима одбране, оружаних снага и безбједности.
Волтерс са члановима Предсједништва БиХ - Фото: www.predsjednistvobih.ba
Волтерс са члановима Предсједништва БиХФото: www.predsjednistvobih.ba

Чланови Предсједништва БиХ информисали су Волтерса о актуелној политичкој ситуацији у БиХ, а разговарано је и о сарадњи Савезничких снага за Европу са БиХ, саопштено је из Предсједништва БиХ.

У саопштењу се наводи да је током састанка истакнуто да су планиране војне вјежбе у сарадњи са Савезничким снагама подстрек даљем развоју сарадње са БиХ, промовисању мира и просперитета на западном Балкану и шире.

Волтерс је исказао своју преданост у даљем доприносу Савезничких снага у процесу изградње мира и просперитета у БиХ, као и западног Балкана и шире.

У саопштењу се наводи да је Волтерс посебно захвалио члановима Предсједништва БиХ за ангажман Оружаних снага БиХ у мировним мисијама у свијету и изразио наду да ће та сарадња бити настављена, те да ће бити ојачани капацитети за будућа учешћа у мисијама.