latinica  ћирилица
10/09/2019 |  16:43 ⇒ 16:45 | Аутор: СРНА

Ухапшена два лица због кријумчарења оружја

Полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ ухапсили су, у оквиру оперативне акције "Кликер", два лица која се доводе у везу са кријумчарењем оружја.
СИПА: Хапшење (илустрација) -
СИПА: Хапшење (илустрација)

Сипа је извршила претресе на двије локације на подручју Тузланског кантона са циљем проналаска предмета и доказа који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела неовлаштени промет оружја и војне опреме, те производа двојна употребе, саопштено је данас из Сипе.

Ријеч је о наставку активности у оквиру предмета који се води у сарадњи са полицијским службеницима Њемачке у вези са запљеном 95 ручних граната, четири аутоматске пушке, осам пиштоља, више дијелова различитих врста оружја, као и одређена количина муниције.

Ово оружје и муниција пронађено је 18. фебруара на подручју Дрездена у возилу којим су управљали држављани БиХ и које је кријумчарено на релацији БиХ -Њемачка.

У саопштењу је наведено је да су током досадашњих активности ухапшена два лица којима је Суд БиХ одредио притвор, док су њемачки полицијски службеници ухапсили четири држављанина БиХ.

Наведене активности се спроводе по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ.