latinica  ћирилица
24/10/2019 |  12:56 ⇒ 12:58 | Аутор: РТРС

Влада Српске усвојила Уредбу о висини путарине

Влада Републике Српске усвојила је данас Уредбу о висини путарине којом је утврђен износ путарине на 106 километара ауто-пута, а биће наплаћивана затвореним системом наплате.
Аутопут - Фото: РТРС
АутопутФото: РТРС

Уредбом је утврђена висина путарине за кориштење ауто-пута по класама возила, начин и средства плаћања путарине, као и стимулативни модели плаћања за електронску наплату путарине, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Као стимулативни модели плаћања за електронску наплату путарине предвиђене су периодичне, мјесечне или годишње претплатне карте које ће вриједити за одређену релацију, те попусти у распону од 15 до 25 одсто који ће вриједити на цијелој мрежи ауто-путева.

Влада је размотрила информацију о стању на тржишту хартија од вриједности, те раду и пословању Комисије за хартије од вриједности Републике Српске за прво полугодиште ове године.

Размотрен је и извјештај о стању у сектору осигурања у Републици Српској, те извјештаји о раду и о финансијском пословању Агенције за осигурање Српске у првих шест мјесеци ове године.

Влада Српске разморила је и извјештај о стању у банкарском систему Републике Српске и извјештај о пословању и резултатима рада са финансијским извјештајем Агенције за банкарство Српске за прво полугодиште ове године.

На сједници је донесена одлука о 13. емисији обвезница Републике Српске за измирење обавеза на основу материјалне и нематеријалне штете настале у периоду ратних дејстава од 20. маја 1992. до 19. јуна 1996. године.

Република Српска ће емитовати обвезнице у износу од 15,12 милиона КМ, колико износе неизмирене обавезе утврђене верификовањем обавеза из правоснажних судских одлука и вансудских поравнања којима је признато право на накнаду материјалне и нематеријалне штете настале у периоду ратних дејстава.

Повезане вијести:

Раст БДП-а 20 квартала узастопно, рекордна запосленост

Пола милиона КМ за избјегле, расељене и повратнике