latinica  ћирилица
24/10/2019 |  12:57 ⇒ 13:01 | Аутор: СРНА

Пола милиона КМ за избјегле, расељене и повратнике

Влада Републике Српске данас је Републичком секретаријату за расељена лица и миграције дала сагласност на План утрошка средстава за период 1. јануар - 31. октобар ове године у укупном износу од 580.979 КМ.
Влада Српске - Фото: РТРС
Влада СрпскеФото: РТРС

За текуће грантове организацијама и удружењима избјеглица и расељених лица биће распоређен износ од 4.066 КМ, за капиталне грантове за рјешавање проблема интерно расељених лица 105.430 КМ, за капиталне грантове за финансирање повратка у Српску 33.348 КМ, те за капиталне грантове за финансирање повратка у Федерацију БиХ 438.133 КМ.

Влада је донијела и Одлуку о утврђивању општег интереса у сврху изградње градске капеле и новог градског гробља у општини Невесиње, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

У саопштењу је наведено да је донесена и Одлука о допуни Одлуке о утврђивању општег интереса за изградњу саобраћајнице - заобилазнице у Броду, као и Одлука о допуни Одлуке о утврђивању општег интереса за проширење Карађорђеве улице и изградњу кружне раскрснице у општини Лакташи.

Влада Републике Српске дала је сагласности и на потписивање Споразума о сарадњи о заједничким наступима на сајамским манифестацијама између Покрајинске владе Аутономне Покрајине Војводине и Владе Републике Српске.

Влада Српске је за потписивање Споразума овластила министра привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослава Петричевића.

- Овим споразумом Влада Републике Српске и Покрајинска влада уређују међусобне односе ради заједничког наступа на сајамским манифестацијама инвестиционог карактера, како би се кроз овакав удружени наступ остварила већа запаженост на манифестацијама, боља презентација, као и рационализација трошкова обје партнерске стране - наведено је саопштењу.

Повезане вијести:

Раст БДП-а 20 квартала узастопно, рекордна запосленост

Влада Српске усвојила Уредбу о висини путарине