latinica  ћирилица
22/11/2019 |  14:39 ⇒ 19:34 | Аутор: РТРС

Жунић одговорио СДС-у и ПДП-у: Не можете манипулисати НСРС (АУДИО)

Реагујући на изјаву предсједник СДС-а Мирка Шаровић који је данас најавио је да ће Клуб посланика те странке затражити посебну сједницу НСРС о документу о реформи одбране који је усвојило Предсједништво БиХ, шеф Клуба посланика СНСД-а у НСРС Игор Жунић подсјетио је да постоји одређена пословничка процедура када је ријеч о сазивању посебне сједнице.


Игор Жунић - Фото: РТРС
Игор ЖунићФото: РТРС

- Они који желе да одрже посебну сједницу, потребно је да доставе материјал о чему ће Народна скупштина Српске  расправљати, а онда на Колегијуму можемо да разговарамо колико је тај материјал мјеродаван и да ли постоје услови да се посебна сједница Парламента одржи - навео је Жунић за Радио Републике Српске.

Појаснио је да је овдје специфично то што они који су стриктно били против Резолуције Народне скупштине о војној неутралности и који су покушавали на све начине да спријече одржавање сједнице, данас покушавају да се додворе бирачима.

- Покушавају јефтиним политичким поенима да се додворе својим бирачима и оправдају све оно што су чинили на путу ка НАТО пакту - рекао је Жунић.

Подсјетио је, да је пут ка НАТО пакту отворен 2004. године, а 2005. је Борислав Паравац (СДС), као члан Предсједништва БиХ отворио све те процесе.

- И све до Резолуције Народне скупштине о војној неутралности, практично, текли су ти процеси - додао је Жунић.

Истакао је да у документу који је Милорад Додик потписао први пут од тог периода стоји да се чланство ка НАТО не прејудицира и то је најбољи документ везан за војну неутралност који је од 2004. године Српска потписала.

- Сигуран сам да ови који траже посебну сједницу нису упознати ни са садржајем ни са обимом документа који су потписали чланови Предсједништва БиХ. Ово је потпуна манипулација грађанима, али не вјерујем да имају капацитет да манипулишу и са Народном скупштином Републике Српске - поручио је Жунић.