latinica  ћирилица
13/01/2020 |  19:48 ⇒ 20:45 | Аутор: РТРС

Пакетићи за малишане у Родитељској кући

Представници Кабинета предсједника Владе Републике Српске уручили су пакетиће малишанима Родитељске куће. Озарена лица малишана обољелих од малигних болести довољан су показатељ значаја оваквог геста.

Вријеме је празника, омиљени период у години за сваког малишана. Пакетића, слаткиша и играчака има у изобиљу. Ипак, неки од њих празнике, нажалост, не проводе кући због болести. Малишани обољели од малигних болести приморани су да током лијечења бораве у Родитељској кући. Подршка није изостала. Посјетилаца у улози Дједа Мраза не недостаје. Малишанима су пакетиће донијели и представници Кабинета предсједника Владе Републике Српске.

- Можемо рећи да су их заиста обрадовали и то је један диван гест пажње у овим предстојећим празницима. Наравно, желим да се захвалим на тако дивном гесту који је стигао из Кабинета предсједника Владе Републике Српске - изјавила је предсједница Удружења родитеља дјеце обољеле од малигних болести "Искра" Дијана Берић.

Колики је значај ових ситних геста потврђује и Жељко Недић, отац дјевојчице обољеле од малигне болести.

- Много значајно за малу дјецу и те ситне мале ствари много значе, поготово у овим ситуацијама када су на лијечењу - изјавио је Недић.

Берићева истиче да Влада Републике Српске великим дијелом финансира рад родитељске куће, те да су им на томе јако захвални.

- Надам се да ће оваква подршка стизати и убудуће јер заиста Родитељска кућа не би могла да опстане и да ради без такве подршке - поручила је Берићева.

Празници су период радосних посјета и даривања. Један од радоснијих дана за малишане био је управо овај. Поклони у рукама, осмијех на лицима.