latinica  ћирилица
12/10/2020 |  14:00 ⇒ 15:00 | Аутор: СРНА

Мићић: Сарадњом града и Владе Српске до бржег развоја Семберије

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић изјавио је данас да добра сарадња града са Владом Републике Српске даје значајне резултате у развоју локалне заједнице и стварању услова за бољи живот грађана Семберије, као што је данашње појефтињење воде и канализације за 10 одсто.
Мићо Мићић - Фото: РТРС
Мићо МићићФото: РТРС

- Локална заједница тешко може из свог буџета да ради велике инвестиције, зато што буџет града и није предвиђен за то, а капиталне инвестиције финансирају се уз помоћ Владе Републике Српске или дијелом из кредита - рекао је Мићић по окончању сједнице Скупштине града на којој је усвојен Нацрт буџета за наредну годину.

Он је као примјер великих улагања Владе Републике Српске која се реализују у Бијељини навео пројекат наводњавања, реконструкцију зграде Соколског дома и изградњу фискултурне сале и обданишта у насељу Патковача, уз огромна средства која ће бити усмјерена у изградњу ауто-пута, за шта је већ завршена експропријација земљишта.

Мићић је додао да многа од тих давања нису изражена у новцу, а огромна су, попут уступања земљишта за измјештање аутобуске станице и изградњу додатне саобраћајнице.

- И смањење цијене воде и канализације у Бијељини омогућила је Влада Републике Српске, која је преузела отплату једног од два преостала кредита којим је финансирана изградња канализације и пречистача воде - рекао је Мићић.

Према ријечима градоначелника, сарадња локалне заједнице са Владом омогућава да се велики пројекти реализују брже, на добробит свих грађана.

Мићић је истакао да ће задуженост града у идућој години бити свега 10 одсто, а када почне отплата посљедњих кредита достићи ће 14 процената, што је још далеко од дозвољених 18 одсто.

Скупштина града Бијељина усвојила је данас нацрт буџета за наредну годину од 51,5 милиона КМ и одлуку о смањењу цијене воде и канализације у граду за 10 одсто.