latinica  ћирилица
22/10/2020 |  13:19 ⇒ 13:22 | Аутор: СРНА

Објављен Нацрт правилника о изградњи кућа за младе у руралним срединама

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске објавило је Нацрт правилника о реализацији пројекта "Изградња стамбених јединица за младе брачне парове и самохране родитеље у руралним срединама у Српској" и позвало заинтересоване да учествују у његовом разматрању.
Министарство породице, омладине и спорта (фото: илустрација) - Фото: РТРС
Министарство породице, омладине и спорта (фото: илустрација)Фото: РТРС

Из ресорног Mинистарства је саопштено да у року од осам дана од објављивања на интернет страници Министарства породице, омладине и спорта заинтересовани могу да доставе приједлоге и сугестије на адресу d.jovovic@mpos.vladars.net.

- Након што сугестије буду размотрене и уврштене у правилник, који потом буде објављен у Службеном гласнику Српске, биће расписан конкурс за изградњу стамбених јединица за младе брачне парове и самохране родитеље у руралним срединама у Српској - појашњава се у саопштењу.

У првој фази куће ће бити изграђене у руралним срединама у неразвијеним и изразито неразвијеним општинама, а предност ће имати парови или самохрани родитељи који имају парцелу у свом власништву, како би пројекат брже и лакше могао бити реализован.

Пројектом ће бити обухваћени млади брачни парови до 35 година и самохрани родитељи који имају малољетно дијете.