latinica  ћирилица
15/03/2024 |  13:39 ⇒ 14:31 | Аутор: sputniknews.com

Вучић: Да ли сваки дан треба да опсујем некога из Русије (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да Србија има традиционално добре односе са Русијом и упитао да ли је потребно да сваког дана опсује некога из Русије да докаже било коме правовјерност.
Александар Вучић (фото:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs) -
Александар Вучић (фото:TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ bs)

- Због чега бих то радио? - упитао је Вучић одговарајући на питање њемачких новинара о неувођењу санкција Руској Федерацији на конференцији за медије са предсједником Владе Баварске Маркусом Зедером.

Истакао је да Србија има традиционално добре односе са Русијом.

- Никада никога нисам лагао, али је Србија такође цијелом свијету ставила до знања шта мисли о догађајима 24. фебруара гласањем за резолуцију УН и резолуцију ОЕБС-а по том питању - рекао је Вучић.

Поновио је да је Србија самостална и самоувјерена земља која нема потреба да икоме доказује било шта.

- Ми ћемо увијек поштовати све норме међународног јавног права, поштовати Повељу у УН и јасно знати ко је тај који је прекршио Повељу УН. Ми Срби смо за то експерти, а за неке не бисмо то могли да кажемо. Када је прекршена Повеља УН у Србији они кажу - немојте да живите у прошлости, а за Украјину је то важно, али за нас је све важно. Ми немамо двоструке аршине. Можда смо ми сувише мали да кажемо своје мишљење, али такви смо - мали, тврдоглави и слободни и желимо такви да останемо, закључио је он.