latinica  ћирилица
21/03/2024 |  16:10 ⇒ 17:42 | Аутор: РТРС

Бањалука: Са дневног реда Скупштине града повучено десет тачака (ВИДЕО)

Са дневног реда Скупштине Бањалука, поново је скинута тачка о субвенцијама и суфинансирању у јавном превозу, као и тачка о организовању градског предузећа "Аквана", те неколико одлука о регулационим плановима. Усвојени дневни ред требало би да буде допуњен са 11 нових тачака, међу којима је поново и одука о кредитном задужењу за реконструкцију система "Бањица", која је усвојена на прошлом скупштинском засједању, а враћена је пред одборнике због кашњења потписа предсједника Скупштине града.
Скупштина града Бањалука - Фото: РТРС
Скупштина града БањалукаФото: РТРС

Готово цијели дан трајало је усаглашавање Дненог реда сједнице градске скупштине у Бањалуци. Са дневног реда данашње сједнице Скупштине града Бањалука повучено је 10 тачака, међу којима је и Приједлог одлуке о субвенцијама и суфинансирању у јавном градском и приградском превозу путника на градском подручју.

Повучен је и Приједлог одлуке о прерасподјели буџетских средстава, као и Приједлог одлуке о измјенама одлуке о комуналним таксама. Повучена је и тачка о организовању градског предузећа "Аквана" и неколико одлука о регулационим плановима на подручју града.

Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић рекао је да тачке које су повучене нису добиле зелено свјетло на ресорним скупштинским комисијама због чега су скинуте са дневног реда.

Пред Скупштином града се послије колегијума налази 50 тачака, а наставак сједнице се очекује и сутра.

У најави су и ванредне сједнице које би требало да покушају да ријеше проблеме који ометају нормално функционисање Града Бањалука.