latinica  ћирилица
29/03/2024 |  12:56 | Аутор: СРНА

Ћурић: Изборни закон важан за локалне заједнице

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић истакао је да је за локалне заједнице важно да када је ријеч о изборном закону, нема недоумица и да се све рјешава на нивоу Републике Српске.
Мирко Ћурић - Фото: РТРС
Мирко ЋурићФото: РТРС

Ћурић је Срни рекао да је усвајање Нацрта изборног закона Републике Српске корак на који се одлучило због испровоцираности наметањем закона који никоме не иду у прилог.

- То не смије да се дозволи. Ако се не повуче овај закон који је наметнут, ићи ће се у процедуру изгласавања овог нашег закона. Мој став и опредјељење је а да тако и треба да буде. Нећемо да нас било ко уцјењује - рекао је Ћурић.

Он је поручио да све треба да буде транспарентно, не треба да буде никаквих недумица и да треба народ да изабере кога жели на којој функцији.

- Желимо да се вриједни, честити, поштени људи дјелима доказују, да генерације које долазе имају сигурност и стабилност, а не неизвјесност коју човјек који није легитиман покушава да нам наметне - рекао је Ћурић.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је ноћас Нацрт изборног закона којим је уређено да изборе за органе власти у Српској спроводи Републичка изборна комисија, градске, односно општинске изборне комисије и бирачки одбори које ће именовати надлежни органи Републике Српске.