latinica  ћирилица
30/03/2024 |  09:41 ⇒ 10:47 | Аутор: СРНА

Стевандић: Приближава се крај западног свјетског поретка

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић оцијенио је да се приближава крај западног свјетског поретка и да мултиполарни свијет побјеђује униполарну хегемонију.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Колективни Запад жели буквално да сломи Србе. Англосаксонци и Нијемци вјерују да смо поново одложили и осујетили њихов сљедећи план "Барбароса". Они су својим отпором упозоравали Русију и Кину, све оне који настоје да створе алтернативу западној хегемонији. Запад је бијесан и изгубио је морални компас - рекао је Стевандић за Руску газету.

Стевандић, који је и лидер Уједињене Српске, каже да је Запад спреман на све да би уклонио предсједника Српске Милорада Додика и његове сараднике са политичке сцене, истичући да су испробали све могуће методе, али да резулатат није постигнут.

- Смијешним суђењем и утицајем нелегалног високог представника у БиХ Кристијана Шмита на правосуђе БиХ ситуација је доведена на ивицу апсурда. Шмит је лично одобрио закон без сагласности парламента и наредио његово спровођење. Ако се то не догоди, прекршилац мора ићи у затвор. Ово је колапс. Овако су одлучили да склоне предсједника Додика - рекао је Стевандић.

Он је истакао да би одговор из Републике Српске био неочекиван за англосаксонце – Запад би добио милион Милорада Додика.

- Неће моћи да нас сломе. Али, англосаксонци нам и даље наносе штету. Додик и ја данас више не можемо да користимо банковне рачуне чак ни у Републици Српској иако нема одговарајуће судске одлуке. Ово је манифестација неолибералног нацизма - навео је Стевандић.

Он је оцијенио да је ово потпуно идентично "кристалној ноћи" када су Јеврејима прво разбијали излоге продавница, па им је одузета имовина и на крају су истријебљени у концентрационим логорима.

- Надам се да нећемо завршити овако. Међутим, методе и принципи рада Запада против нас су потпуно идентични - поручио је Стевандић.