latinica  ћирилица
23/04/2024 |  21:05 ⇒ 22:34 | Аутор: РТРС

Обиљежен Дан града Лакташи - највише признање Вишковићу (ФОТО/ВИДЕО)

У Лакташима је вечерас одржана свачана академија поводом Дана града, на којој су најзаслужнијим појединцима и организацијама за развој града додијељена признања.
Дан града Лакташи - Фото: Уступљена фотографија
Дан града ЛакташиФото: Уступљена фотографија

Највише градско признање - Златни грб града Лакташи, ове године додијељен је предсједнику Владе Републике Српске Радовану Вишковићу.

Вишковић је рекао да је почаствован овим признањем, додајући да су Лакташи препознали све што је Влада Српске заједно са овом локалном заједницом радила с циљем бољег живота грађана и цијеле Српске.

- У том смјеру, био сам срећан што се у овом граду, а тиме и у Српској, отварају значајни производни погони из неких западних земаља, попут оног њемачке компаније Мале, иако се данас дешавају насртаји на Републику са свих страна - рекао је Вишковић.

Лакташи су све интересантнији инвестоторима. Поједностављене административне процедуре и низ пореских олакшица допринијели су интензивном привредном развоју у последње четри године.

Градоначелник Лакташа Мирослав Бојић рекао је да је у Лакташима у сарадњи са Владом Српске креиран добар привредни амбијент, уз бројне пореске и друге олакшице, подстицаје и мјере.

Он је указао да су у овом граду присутни бројни страни инвеститори, о чему, између осталог, свједочи најновије отварање погона њемачке компаније "Мале". Истакао је да је то, уз бројне реализоване инфраструктурне пројекте, заједнички успјех града, Владе и републичког руководства.

На свечаној академији најзаслужнијим за убрзан привредни развој додијељена су градска признања.

Поводом Дана Лакташа на спомен-обиљежијима жртвама фашистичког терора и Одбрамбено-отаџбинског рата служени су помени и положени вијенци и цвијеће. Истакнут је значај његовања културе сјећања на све жртве које су омогућиле да се Лакташи данас развијају у модеран средњоевропски град.