latinica  ћирилица
24/04/2024 |  12:26 ⇒ 12:32 | Аутор: РТРС

Додик: САД упорно желе да задрже негативни наратив на Српској (ВИДЕО)

Ја не мрзим никога, ниједног Бошњака, муслимана или Хрвата, бавим се политиком штитећи интересе Републике Српске онако како у Међународном споразуму и уставу пише и ништа друго не радим - рекао је pредсједник Републике Српске Милорад Додик коментаришући извјештај Стејт департмента у којем су опет окривили Републику Српску за изазивање националне нетрепељивости.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Они упорно желе да задрже негативни наратив на Републици Српској, причају о криминалу, о корупцији, а не помињу нигдје Федерацију поред свих тих догађаја које се тамо дешавају, остаје само прича о Републици Српској и о Милораду Додику - рекао је Додик који је учествовао на Безбједносном форуму у Санкт Петербургу.

Додик је подсјетио на лицемјерност Стејт департмента.

- То је стари штос ових империјалиста, поготово Американаца. Та лицемјерност Стејт департмента је та да ниједног тренутка није написано да је атмосферу око Европске уније уништио тај њихови високи представник, наравно, штите њега, нигдје ни ријечи од тога, а покушава се тражити послушност и подаништво од нас - рекао је Додик.

Он је навео да је веома поносан на своју екипу људи који трпе неоправдану дисквалификацију, санкције и све те ружне ријечи које се могу чути од појединаца, неких квазианаличара и плаћених исламских лобиста широм свијета, који настоје да задрже наратив о "лошој" Републици Српској која треба да буде скрајнута, укинута, кажњена, да нестане, а њен народ да се казни.