latinica  ћирилица
22/07/2014 |  11:37 | Аутор: ТАНЈУГ

Концерт виолинисте Јована Колунџије на Белефу

Угледни српски виолиниста Јован Колунџија одржаће солистички концерт под називом "Тонски монолози" на Белефу у четвртак, 24.јула увече у Великој дворани Коларчеве задужбине.

Како је најавио Центар лијепих умјетности Гварнериус, Установа културе од националног значаја, прослављени виолиниста Колунџија одржаће концерт у оквиру традиционалног Београдског љетњег фестивала Белеф, који се ове године под слоганом "Сентиментално путовање" одржава по 23. пут.
 На програму концерта су композиције чија извођења захтијевају врхунску виртуозност умјетника: Соната бр. 1 у г-молу и Партита бр. 2 у д-молу (за соло виолину) Јохана Себастијана Баха, као и атрактивно и публици омиљено дјело Фрица Крајслера "Recitativo & Scherzo Caprice" .
 Улаз на концерт је слободан као и на све остале програме овогодишњег Белефа који организује Град Београд, као оснивач у сарадњи са Секретаријатом за културу града у извршној продукцији Омладинског позоришта Дадов.
 Колунџија ће након београдског концерта наступити пред публиком на престижним музичким фестивалима Охридско љето, АРЛЕМ, као и Шпанији, гдје ће бити почасни гост фестивала ЛИВИА у Барселони.