latinica  ћирилица
24/07/2014 |  12:28 | Аутор: Агенције

Градоначелник се извинио због изјаве о Путиновој кћери

Градоначелник Хилверсума у Холандији јавно се извинио и установио да његова изјава да Путинову кћер и њеног момка треба протјерати из земље није била баш паметна и примјерена

Градоначелник холандског града Хилверсума, Питер Брертјес, затражио је од Владе да депортује кћерку руског предсједника Владимира Путина и њеног момка. Многи становници, као овај градоначеник, криве управо Русију и проруске активисте за обарење малезијског авиона. Марија Путин и њен момак Холанђанин, живе у овом граду. Градоначелник Хилверсума је јавно на једној радио-станици рекао како и њу и њеног дечка треба протјерати из земље. Тек након што је размислио или "добио упозорење из Владе" градоначелник је упутио извињење.

Предлог о протеривању ћерке руског предсједника Владимира Путина из Холандије није наишао на одобравање у тој земљи, гдје многи сматрају да ни холандска краљица Максима, рођена у Аргентини, не треба да плаћа цех очеве прошлости.
 Украјински активисти и поједини Холанђани објавили су фотографије, па чак и адресу наводног "луксузног стана" Марије Путин, поручивши демонстрантима да треба да се окупе испред те зграде, али одзива није било.
 Неки Холанђани апеловали су преко Твитера и Фејсбука да Марија буде протјерана, али већина се заложила да девојка буде остављена на миру.
 "Да ли сте знали да отац Марије Путин живи у Русији", "Медији би требало да оставе на миру Марију Путин", "Ако бих морао да бирам између Максиме, ћерке (француског екстремнодесничарског политичара Жан-Марија) Ле Пена или Марије Путин, изабрао бих Марију", неке су од порука на Твитеру.
 У међувремену, холандски медији су данас пренијели саопштење локалних власти да више није познато гдје живи Марија Путин.