latinica  ћирилица
30/07/2014 |  12:35 | Аутор: РТРС

Радовану Ђурићу одређена мјера забране

Суд БиХ укинуо је притвор и одредио мјере забране шефу Царинске испоставе Градишка Радовану Ђурићу, осумњиченом у оквиру акције "Пандора" за организовани криминал, злоупотребу положаја или овлаштења и корупцију.Ђурићу је изречена забрана напуштања мјеста боравка, забрана путовања, забрана предузимања пословних активности и службених дужности, као и забрана састајања са саосумњиченим и свједоцима у овом предмету, те наложена обавеза повременог јављања надлежном органу.

Изречене мјере забране могу трајати док за тим постоји потреба, односно до другачије одлуке Суда, а контрола оправданости вршиће се свака два мјесеца.

У случају да осумњичени прекрши изречене мјере забране, може му се одредити мјера притвора, саопштено је из Суда БиХ.

Радован Ђурић јуче се предао правосуђу БиХ након два мјесеца бјекства.

Тужилаштво БиХ је за Ђурићем прије два мјесеца расписало потјерницу, јер није пронађен и ухапшен током велике здружене акције "Пандора", у којој је ухапшено више десетина лица из свих крајева БиХ.

У оквиру акције "Пандора", Тужилаштво води истрагу против више десетина лица осумњичених за организовани криминал, злоупотребу положаја или овлаштења и низ коруптивних кривичних дјела у вези са незаконитостима око увоза великих колична робе, најчешће текстила, у БиХ.

Тиме је буџет БиХ оштећен за вишемилионске износе, док су починиоци ових кривичних дјела на тај начин остварили вишемилионску незакониту имовинску корист.