latinica  ћирилица
17/08/2014 |  20:27 | Аутор: Независне

У тунелу Врандук погинуо брачни пар, њихова дјеца критично

Брачни пар Зејна (37) и Нузхет (42) Фетић из мјеста Нови Врандук изгубили су живот, док су њихова дјеца Анела (14) и Амел (19) тешко повријеђени у саобраћајној несрећи која се догодила у суботу у 23.25 у тунелу Врандук.
Директан судар у тунелу Врандук - Фото: klix.ba
Директан судар у тунелу ВрандукФото: klix.ba

На четверочлану породицу Фетић, која се налазила у своме аутомобилу рено клио, којим је из правца Жепча управљао страдали Нузхет, налетио је пасат, који је из правца Зенице возио Кенан Туфекчић (25) из Ораховице.

Зејна и Нузхет су усљед тешких повреда подлегли на лицу мјеста, док су њихова дјеца нешто око пола ноћи довезена на Одјел ургентне медицине Кантоналне болнице Зеница.

Према ријечима прим. др Касима Спахића, дежурног љекара Одјела ургентне медицине, брат и сестра Фетић задобили су тешке повреде главе.

Деветнаестогодишњи Амел је на Одјелу неурохирургије, гдје је на опсервацијама, док је његова пет година млађа сестра Анела у коматозном стању збринута у Службу интензивне његе.

Према првим резултатима истраге којом руководи дежурни кантонални тужилац, утврђено је како је возило пасат прешло на лијеву коловозну траку, гдје је директно ударило у рено клио.

"Возач пасата је задобио лакше тјелесне повреде и указана му је љекарска помоћ у Кантоналној болници Зеница, након чега је лишен слободе. Над њим се спроводи полицијска истрага", потврдила је Алдина Ахмић, портпарол МУП-а ЗДК.

Иако службено још није потврђено, сазнајемо да је возач пасата Туфекчић био у алкохолисаном стању, те да се у тренутку несреће његово возило кретало брзином већом од дозвољене (60 км/х).

Пријатељи и родбина страдалих Фетића су у шоку. Испричали су нам како се четверочлана породица у тренутку несреће враћала кући из посјете родбини управо из насеља Ораховица, одакле је Туфекчић, који је ишао кући.