latinica  ћирилица
23/08/2014 |  18:10 | Аутор: Агенције

Приједор: Изложба домаћих умјетника

У Музеју Козаре у Приједору отворена је изложба радова чланова Удружења ликовних умјетника Приједора. Еремић је рекао да је ово трећа,
Музеј Козара: Од цртежа до акварела на платнима - Фото: Глас Српске
Музеј Козара: Од цртежа до акварела на платнимаФото: Глас Српске

 Публици је на трећој по реду изложби представљено 37 дјела која су израдила 24 аутора. 

- То је један генерацијски и поетски пресјек, од најстаријих до најмлађих чланова, тачније пресјек ликовне сцене града Приједора - истакао је предсједник удружења Борис Еремић.

Он је додао да је ријеч о њиховим најновијим радовима, који до сада нису излагани, а рађени су у разним техникама, од акварела, цртежа до скулптура и мозаика.

Изложбу је отворила начелник Одјељења за друштвене дјелатности града Љиљана Бабић која је истакла да ово Удружење у претходне четири године, од када је обновљено, представља веома значајан спој генетике, памети, младости и искуства.

- С поносом говоримо да Приједор има 30 академских сликара и још десет студената на академијама, тако да ће град Приједор и у наредном периоду помагати рад овог удружења како бисмо и убудуће остали град сликара, како смо то били стотину година уназад - казала је Бабићева.

Један од најстаријих излагача је сликар Драган Топић који је истакао да је задатак удружења да у наредном периоду привуче младе ауторе.

Селектор изложбе Милана Веиновић из Панчева у каталогу ове изложбе забиљежила је да је у културолошком амбијенту Приједора специфична појава двије генерације које дјелују истовремено у својим различитим поетикама.

Изложба ће у Музеју Козаре бити отворена до 10. септембра.